Journalist

Ik maak heel veel. Woordgrappen. Lijstjes. Unieke foto’s. Toekomstplannen. Reizen. Wat ik het liefst maak, dag in, dag uit, zijn verhalen die na afloop nog op het netvlies staan. Waarvan de informatie even moet bezinken. Dat is mijn persoonlijke uitdaging: mensen telkens weer interesseren en nieuwe kennis mee geven over thema’s waarin ik me specialiseer. Milieu en duurzaamheid, Afrika, en nieuwe technologie. En dat het liefst zo multimediaal mogelijk.

Enkele verhalen

Mijn eerste en zeker niet mijn laatste podcasts produceerde ik ter gelegenheid van een crowdfunding campagne voor het Soedanese radiostation Radio Dabanga. Deze diepte-interviews met journalisten en experts over Soedan gaven een inzicht in hun ervaringen in een land waar we weinig over horen.

Voor Radio Dabanga maakten een collega en ik een reportage over de Soedanese migranten in het vluchtelingenkamp in Calais, in september 2016. Met foto’s en geluidsopnamen maakte ik een multimediaal verhaal. Weken later werd de ‘Jungle’ opgedoekt en werd het lot van de vluchtelingen nog onzekerder dan voorheen.

In de winter van 2012 reisde ik naar Tanzania om reportages over duurzaamheid te maken in het kader van de Masterclass Buitenlandjournalistiek van de voormalige stichting Lokaalmondiaal. De kennis paste ik toe in reportages en interviews. Bij terugkomst publiceerde VersPers.nl onder andere een fotoreportage over een buurtproject  dat met simpele uitvindingen duurzaamheid bevorderde in het stadje Moshi.

Voor de Groene Amsterdammer maakte ik eerder in 2012 reportages over re-integratie initiatieven voor werklozen in Nederland, zoals re-integratievoetbal en sollicitatiekleding.

Eerder vloog ik naar het hoge noorden om Environmental Journalism – International Reporting te studeren aan de Høgskolen i Oslo. Ik verdiepte me in Noorse milieukwesties en maakte een reportage over de waterkrachtcentrales waar Noorwegen voor 99% op draait, en waarvan Europa gretig gebruik wil maken. Lees hier de Reportage Norway’s Hydropower Potential.

Ik ben al in de toekomst, het jaar 2021, geweest om voor Het Parool te schrijven over de laatste boekhandel van Amsterdam.

 

Meer over mijn redactie- en werkervaring op LinkedIn!

Geef een reactie