Voor de schermen

Ik werk vooral achter de schermen van het nieuws maar vind het leuk om op de voorgrond te treden als ik een boeiend verhaal kan vertellen over dat wat me bezig houdt. Presenteren gaat mij goed af omdat ik ingewikkelde verhalen behapbaar kan maken.

verschijningen

De film- en debatavond Free Expression‘ organiseerde en presenteerde ik in samenwerking met internetprovider Greenhost in LAB111, het filmhuis waar ik voorheen werkte. We wilden hiermee debat aanwakkeren over vrijheid van meningsuiting, hacktivisme en massasurveillance, aan de hand van documentaires en een panel met filmmakers en deskundigen.

Ik voerde geregeld het woord naar de Nederlandse pers ten tijde van een crowdfunding campagne voor meer zendtijd voor Radio Dabanga, ook omdat ik uitgebreid kennis over Soedan heb opgedaan. Het is interessant om eens aan de andere kant van het nieuws te staan, zoals dat van het NRC.

Als ik ergens trots op ben, is het mijn woning in het oude Algemeen Handelsbladgebouw in hartje centrum van Amsterdam, waar de problemen en verhalen van de drukke stad je om de oren vliegen. Ik gaf nieuwszender AT5 een kijkje in de keuken.