The Guardian: Vechten voor verblijf in Nederland

De Chileense Natalia Robledo-Contreras moest vanaf haar achtste vechten voor een leven in Nederland. Ik beschreef hoe Natalia haar uiterste best deed en in de strijd bijna haar familie verloor, voor de The Guardian-serie ‘Dreamers’ over ongedocumenteerde jongeren in Europa.

Het is het resultaat van een samenwerking met Europese journalisten die in alle hoeken van Europa verhalen verzamelden van ongedocumenteerde jongeren. Genaamd ‘Dreamers’: kinderen en jongeren die al jaren tevergeefs een verblijfsvergunning proberen te bemachtigen, voor hun droom om rechtmatig te leven, wonen en werken in Europa. Ze zijn echter tussen de wal en het schip geraakt; door jarenlange aanvraagprocedures in de il legaliteit beland. Deportaties hangen hen boven het hoofd.

Na de opening van de Dreamers serie verscheen mijn artikel als eerste in print en op deze pagina van The Guardian (in PDF).

Enkele weken later werd de serie opnieuw gepubliceerd op Europees nieuwsplatform VoxEurop (in PDF).

De hele Dreamers serie, geproduceerd door de internationale Migration Newsroom van internationaal onderzoeksbureau Lighthouse Reports, is hier terug te vinden.

(Foto: Heidi de Gier)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven